Waarom CrowdStrike-voorraad vandaag met meer dan 10% is afgebrokkeld

0

Morgan Stanley heeft de cyberbeveiligingsaandelen gepikt, maar hij heeft er niet zo’n hekel aan als je zou denken.

Wat is er gebeurd

Aandelen van cyberbeveiligingsbedrijf CrowdStrike (NASDAQ:CRWD) zijn maandagochtend met verlies aangepakt. De aandelen waren om 10:37 uur EST met 10,5% gedaald. Daar mag je Morgan Stanley voor bedanken.

 

En dan

Heldere en vroege maandagochtend, startte investeringsbank Morgan Stanley dekking op CrowdStrik met een onderwogen (d.w.z. verkoop) rating en een koersdoel van $ 247, wat inhoudt dat het aandeel nog ongeveer $ 7 heeft om vanaf hier te dalen voordat het de reële waarde bereikt.

Het “potentieel voor het vertragen van de omzetgroei” en de waardering van het aandeel van ongeveer 26 keer de omzet in 2023 “creëren een ongunstige risico-beloning”, waarschuwde analist Hamza Fodderwala in een notitie die vandaag door StreetInsider.com wordt behandeld. Cryptocurrency markt is gedaald. Bovendien lijken de first-mover-voordelen van CrowdStrike te vervagen naarmate de next-generation endpointdetectie- en responsaanbiedingen van zijn rivalen deze inhalen in termen van capaciteit – en aangezien zijn collega’s deze diensten aan klanten aanbieden voor ten minste 15% tot 20% minder. Om een ​​lang verhaal kort te maken, Fodderwala voorspelt dat de omzetgroei van CrowdStrike tot 2022 zal vertragen.

 

Wat nu

Maar nu is hier het rare: na zo krachtig te hebben gewaarschuwd voor de vooruitzichten van CrowdStrike, kwam de analist van Morgan Stanley uiteindelijk tot de conclusie dat de aandelen slechts voor “een kleine premie” worden verhandeld in vergelijking met de gemiddelde waarderingen binnen de cyberbeveiligingsruimte.  aandelen nasdaq koers is gestegen. Bovendien, terwijl Fodderwala zei dat hij verwacht “relatief lagere schattingen in de toekomst te zien”, denkt hij nog steeds dat CrowdStrike de schattingen in toekomstige kwartalen zal blijven verslaan.

Noem me gek, maar dat klinkt eigenlijk niet als slecht nieuws voor de aandeelhouders van CrowdStrike. Hoewel ik toegeef dat de waardering van het aandeel van 170 keer vrije cashflow mij meer dan rijk lijkt, is het potentieel voor aanhoudende winst beter dan – een potentieel dat nu wordt bevestigd door een CrowdStrike “beer” – suggereert voor mij dat dit aandeel zou kunnen blijven stijgen ondanks de verkoopbeoordeling van Morgan Stanley.

 

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.